Како онемогућити дијалог Брисање датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Препоручујемо: Програм за исправљање грешака, оптимизацију и брзине до Виндовс.

Канта за смеће складишти датотеке које су корисници изабрали за брисање. Дакле, те датотеке нису стварно избрисане све док корисници не испразне кош за смеће. Када корисници избришу датотеку, може се отворити прозор за дијалог Делете Филе (Брисање датотеке) који вас пита: Да ли сте сигурни да желите да преместите ову датотеку у корпу за отпатке?

Корисници бирају Да за потврду. Међутим, корисници могу да онемогуће дијалог Делете Филе у прозору Виндовс 10 и друге платформе на следећи начин.

Да ли сте сигурни да желите да преместите ову датотеку у корпу за отпатке?

1. Поништите избор опције Дисплаи Делете Цонфирматион Диалог

Прозор Карактеристике корпе за отпатке садржи опцију за дијалог Прикажи потврду брисања . Корисници могу одзначити ту опцију тако што ћете кликнути десним кликом на икону Рецицле Бин и одабрати Пропертиес .

То ће отворити прозор приказан испод, који укључује поставку дијалога за потврду приказа брисања . Поништите одабир опције да бисте искључили дијалог Делете Филе. Затим кликните на Аппли и ОК .

2. Онемогућите потврду брисања датотеке помоћу уређивача смерница групе

Алтернативно, корисници могу да онемогуће дијалог Брисање датотеке помоћу Уређивача смерница групе у оперативном систему Виндовс 10 Про и Ентерприсе. То ће искључити дијалог Делете Филе за све корисничке налоге. Ово је начин на који корисници могу да искључе дијалог за потврду брисања са уређивачем смерница групе.

  • Кликните десним тастером миша на Старт мени и изаберите Рун .
  • Затим унесите 'гпедит.мсц' у текстуални оквир Рун и кликните ОК да бисте отворили смернице групе.
  • Кликните на Конфигурација корисника> Администратор> Предлошци> Компоненте оперативног система Виндовс> Истраживач датотека са леве стране прозора Уређивач смерница групе.
  • Корисници затим могу двапут кликнути на дијалог за потврду приказа приликом брисања датотека са десне стране уређивача смерница групе.
  • Изаберите опцију Дисаблед (Онемогућено ) у дијалогу за потврду приказа приликом брисања прозора датотека.
  • Кликните на дугме Примени и ОК .

3. Искључите дијалог за брисање датотеке уређивањем регистра

Неки корисници су на форумима навели да је опција за потврду приказа брисања засивљена на њиховим прозорима Својства корпе за отпатке. Према томе, они не могу да онемогуће дијалог Избриши фајл са том опцијом.

Међутим, корисници и даље могу да онемогуће потврду брисања датотеке уређивањем регистра, што може бити корисно ако је поставка за потврду приказа брисања сива.

  • Унесите 'регедит' у Рун и кликните на ОК .
  • Идите до ове путање регистратора: ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕР Софтвер Мицрософт Виндовс ЦуррентВерсион Полициес Екплорер.

  • Изаберите Екплорер, а затим кликните десним тастером миша на празан простор десно од прозора уређивача регистратора да бисте изабрали ставку Нова > ДВОРД (32-битна) вредност .
  • Унесите 'ЦонфирмФилеДелете' као ДВОРД наслов.

  • Двапут кликните на ЦонфирмФилеДелете да бисте отворили прозор Едит ДВОРД (32-бит) Валуе.
  • Унесите "0" у текстуални оквир Подаци о вриједности, а затим кликните на гумб У реду . Да бисте поново укључили дијалог за потврду брисања, унесите "1" у поље Подаци о вредности.

4. Повећајте максималну величину датотеке

Дијалог прозор за брисање датотеке се појављује када корисници покушају да избришу датотеку која надмашује вредност максималне величине за корпу за отпатке. Тај дијалог пита: „ Да ли желите да га трајно избришете? ”Дакле, датотека је превелика за укључивање корпе за отпатке.

  • Међутим, корисници могу да осигурају да се дијалог прозор за брисање датотеке не отвори повећањем максималне величине датотеке за корпу за отпатке. Да бисте то урадили, отворите прозор Својства корпе за отпатке.
  • Затим изаберите радио дугме Прилагођена величина .
  • Унесите вишу максималну вредност у текстуални оквир.
  • Кликните на дугме Примени .
  • Затим притисните дугме ОК да бисте затворили прозор.

Дакле, постоји неколико начина на које корисници могу да онемогуће дијалог за брисање датотеке Рецицле Бин. Није баш вредно да тај дијалог буде омогућен када је корпа за смеће конфигурисана тако да укључује избрисане датотеке. Међутим, можда је вредно држати дијалог Избриши датотеку када изаберете опцију Не померај датотеке у корпу за отпатке . Затим прозор за потврду ће осигурати против случајног брисања датотека.

ПОВЕЗАНИ ПРОИЗВОДИ:

  • Поправите оштећену корпу за отпатке у оперативном систему Виндовс 10
  • Одговоримо: Шта је корпа за отпатке у Виндовсу 10 и како је користити?
  • ФИКС: Виндовс 10 избрисаних ставки није у корпи за отпатке

Рецоммендед

Како блокирати аутоматско ажурирање у оперативном систему Виндовс 10
2019
Психолошки софтвер за планирање и вођење ваших експеримената
2019
Поправи: 'Спријечене су ваше сигурносне поставке Интернета' у Виндовс 10, 8.1
2019